Skip to main content

Φίλης: Δεδομένη η στήριξή μου στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Ματαιοπονούν διάφοροι καλοθελητές όταν αποδίδουν σε κίνητρα "εσωτερικής αντιπολίτευσης" τη διατύπωση απόψεών μου, ξεκαθαρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένη χαρακτηρίζει τη «στήριξη στο έργο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.  

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής σημειώνει ότι «ματαιοπονούν διάφοροι καλοθελητές όταν αποδίδουν σε κίνητρα "εσωτερικής αντιπολίτευσης" τη διατύπωση των απόψεών μου. Ούτε πρόκειται να καταργηθεί ο δημοκρατικός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παρερμηνείας των απόψεων από τα ΜΜΕ».

Ο κ. Φίλης σχολιάζοντας τα της διαπραγμάτευσης αναφέρει ότι «η συμφωνία πρέπει να κλείσει άμεσα εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις, ώστε τα ελληνικά ομόλογα να μπουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και με την κοινωνία όρθια».

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/ Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει ότι «δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν». Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει, όμως, να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις», αναφέρε.

Για τη συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει ότι «έγινε αναγκαστικά για συγκυριακούς και όχι για στρατηγικούς λόγους... Η αντίθεση (μνημόνιο -αντιμνημόνιο) πλέον ξεθωριάζει». Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει: «Ξαφνικά ακούμε για εξοπλισμούς δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Πού αποφασίστηκαν; Και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας;».