Skip to main content

Φιλικό τεστ συμπερασμάτων για την Εθνική κόντρα στη Σ. Αραβία (video)

Ο Mίκαελ Σκίμπε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό πλην του Αλέξανδρου Τζιόλη που αγωνίζεται στην αραβική Αλ-Φάιχα

Την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την Εθνική Ελλάδος θα έχει σήμερα ο Μίκαελ Σκίμπε κατά το σημερινό φιλικό (20:30, Εpsilon TV) που δίνει η «γαλανόλευκη» στo «Estadio La Cartuja» της Σεβίλλης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοργανωτές του φιλικού όρισαν ελεύθερη είσοδο λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος από το κοινό της Ανδαλουσίας.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό πλην του Αλέξανδρου Τζιόλη, που γνωρίζει καλά τους αντιπάλους καθώς αγωνίζεται στη χώρα τους με την Αλ-Φάιχα.

Στο 19μελές ρόστερ υπάρχουν, συνεπώς, 18 παίκτες που αγωνίζονται στη Super League, ενώ εκτός μάχης έχουν τεθεί λόγω τραυματισμών οι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος.
Μάλιστα οκτώ παίκτες έχουν κληθεί για πρώτη φορά, οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Πασαλίδης, Νικολάου, Γαλανόπουλος και Μανιάς.

Τέλος αναφορικά με τη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το πιθανότερο είναι ο Μπάρκας να παίξει βασικός, με τον Μπακάκη δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά, ενώ λόγω χημείας ένα προβάδισμα για δίδυμο στόπερ έχουν οι Ρισβάνης και Χατζηισαΐας. Τζιόλης και Ταχτσίδης είναι οι επικρατέστεροι για το ρόλο των κεντρικών χαφ έχοντας μπροστά τους Μάνταλο, Πέλκα και Μπακασέτα, ενώ για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν τρεις επιλογές, οι Κουλούρης, Λημνιός και Μανιάς.

Σημειώνεται πως στο ρόστερ της Εθνικής υπάρχουν ακόμη οι Γιαννιώτης, Λαμπρόπουλος, Πασαλίδης, Νικολάου, Ανδρούτσος και Γαλανόπουλος.

Ο Μίκαελ Σκίμπε υποστήριξε ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει πιο επιθετικό στιλ ενώ προανήγγειλε και νέο φιλικό με το Ιράν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 52χρονος κόουτς:

Τι περιμένετε να δείτε από τον φιλικό αγώνα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας;

«Έχω μεγάλες προσδοκίες από το φιλικό με την Σαουδική Αραβία διότι έχουμε καλέσει πολλούς νέους παίκτες. Ενδιαφέρομαι να τους δω και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Γι’ αυτόν τον λόγο κυρίως είμαι χαρούμενος που θα δώσουμε τον αγώνα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας».

Οι κλήσεις πολλών νέων παικτών αποτελεί ευκαιρία για εκείνους ή και για εσάς;

«Αυτό το φιλικό αποτελεί ευκαιρία και για τις δυο πλευρές. Τον Σεπτέμβριο αρχίζουμε τους αγώνες μας στο Nations League και επ’ ευκαιρία, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια ομάδα. Μια ομάδα με ίσως πιο επιθετικό στιλ. Για αυτό είμαι ικανοποιημένος που έχουμε βρει ορισμένους νέους και ενδιαφέροντες επιθετικούς. Δεν είναι όλοι μαζί μας αλλά αυτή τη στιγμή το φιλικό με την Σαουδική Αραβία είναι μια καλή ευκαιρία για τους υπόλοιπους».

Φιλικός μεν, αγώνας δε. Θα παίξετε και για το αποτέλεσμα;

«Ναι φυσικά. Σε όλους τους αγώνες αυτό που προσπαθούμε είναι να νικήσουμε. Αυτό θέλουμε. Ειδικά αντιμετωπίζοντας ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε αυτά τα ματς θέλουμε να δείξουμε στους φίλους της ομάδας, στους Έλληνες ότι ήμασταν και εμείς ικανοί να συμμετάσχουμε στο Mundial. Ήμασταν λίγο άτυχοι στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Κροατία. Τώρα προσμένουμε να παίξουμε τους δυο επόμενους αγώνες μας με την Σαουδική Αραβία και μάλλον το Ιράν».

Ένα σχόλιο για τον αντίπαλο μας;

«Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για την Σαουδική Αραβία γιατί οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίζονται στο εθνικό πρωτάθλημα. Έχουμε δει πολλούς αγώνες της αλλά μόνο στην τηλεόραση και όχι από κοντά. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τον αντίπαλο μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι κάποιοι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας θα λείπουν γιατί έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο ασιατικό Champions League.

Λόγω αυτών των απουσιών δεν είμαι σίγουρος για το αγωνιστικό στιλ που θα έχει ο αντίπαλος μας και τι θα αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζω πάντως τον προπονητή της Σαουδικής Αραβίας που ήταν προπονητής της Χιλής. Γνωρίζω το στιλ του, γνωρίζω ότι η ομάδα του πρεσάρει ψηλά και αναμένω να παίξει επιθετικά εναντίον μας».