Skip to main content

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Ελβετία με γκολάρα Τζεμαϊλί (video)

Η «γαλανόλευκη» είχε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όμως τα αμυντικά κενά που εμφάνισε της κόστισαν και μοιραία γνώρισε την ήττα

Φιλική ήττα με 0-1 από την Ελβετία γνώρισε η Εθνική Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.

Η «γαλανόλευκη» είχε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όμως τα αμυντικά κενά που εμφάνισε της κόστισαν και μοιραία γνώρισε την ήττα ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Εθνικής ο Ευθύμης Κουλούρης που μαζί με τον Δημήτρη Λημνιό θα ενσωματωθούν στην αποστολή των Ελπίδων που αντιμετωπίζει την Τρίτη στην Ξάνθη την Τσεχία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro U21 στα γήπεδα της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2019.

Επόμενη υποχρέωση για την Ελλάδα αποτελεί η φιλική αναμέτρηση της Τρίτης όπου οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε θα αντιμετωπίσουν την Αίγυπτο στη Ζυρίχη (20:00, Epsilon TV).

Σκόρερ για το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν ο Μπλερίμ Τζεμαϊλί στο 59΄με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έπειτα από σέντρα του Χάρις Σεφέροβιτς από την δεξιά πτέρυγα.

Οι καλύτερες ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάθηκε στο 12΄με τον Φορτούνη να πλασάρει αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζόμερ. Αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 41΄έπειτα από σουτ του Μπριλ Εμπολό ενώ στο 68΄το σουτ του Μάριο Γκαβράνοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ορέστη Καρνέζη που έδιωξε με τα πόδια.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79' Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (75' Πέλκας), Μήτρογλου (73' Κουλούρης).

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (61΄Λανγκ), Ακάντζι, Σερ, Ροντρίγκεζ (80' Φράι), Τζάκα, Φρόιλερ (61' Ζούμπερ), Τζεμαϊλί, Μπεχράμι (61' Φερνάντες), Εμπολό (73' Ομπερλίν), Σεφέροβιτς (61' Γκαβράνοβιτς).