Skip to main content

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την υποστήριξη της παιδοκαρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την υποστήριξη του εξοπλισμού της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που στηρίζεται από το Αριστο
Φιλανθρωπική εκδήλωση για την υποστήριξη του εξοπλισμού της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της χώρας, που στηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα πρωινό αφιερωμένο στα παιδιά, όπου θα δοθεί η ευκαιρία να δουν μια άλλη πλευρά της ζωής. Να αντιληφθούν, μέσα από ένα παραμύθι, πως η ζωή δεν είναι παραμύθι.

Με τη βοήθεια της 7ης τέχνης, την αφορμή δίνει αυτή τη φορά η προβολή σε avant premier της ταινίας «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος», σε σκηνοθεσία Ron Clements και John Musker.

Η «Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» είναι μια διασκευή του πασίγνωστου παραμυθιού των Αδερφών Γκριμ «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος». Οι δημιουργοί έκαναν σημαντικές επεμβάσεις τόσο στην εξέλιξη του μύθου όσο και στο χώρο όπου διαδραματίζεται, μεταφέροντας όλη τη δράση στη Νέα Ορλεάνη.

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 11.30 πμ, στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ-Παύλος Ζάννας» στην πλατεία Αριστοτέλους. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς θεατές, στο λόμπυ του «ΟΛΥΜΠΙΟΝ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ, «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ».

Η εκδήλωση αποτελεί την έναρξη του ετήσιου κινηματογραφικού αφιερώματος του ΚΕΣΑΥ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού, με τίτλο «Σεξ, προβλήματα και σινεμά» που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ-Παύλος Ζάννας».

Φέτος ο θεσμός συμπληρώνει τα 10 χρόνια του και ο εορταστικός του χαρακτήρας θα δοθεί μέσα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της χώρας, που φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ένα δίκτυο 14 ευρωπαϊκών χωρών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και επιστημονική ενημέρωση των πολιτών σε θέματα σεξουαλικής υγείας.