Skip to main content

Φυγάδες στην Ιταλία οι ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι διέφυγαν στην Ιταλία.

Στην Ιταλία βρίσκονται, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όταν οι τουρκικές αρχές τους ανακάλεσαν στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι οι τουρκικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες ιταλικές, προκειμένου οι δύο ακόλουθοι να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η είδηση για την «εξαφάνισή τους» έγινε γνωστή χθες και οι πληροφορίες τους ήθελαν να έχουν φύγει με τις οικογένειές τους από την Ελλάδα, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Όπως είπε ο ίδιος, ορισμένοι διπλωμάτες έχουν διαφύγει από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την εκκαθάριση στους κόλπους του στρατού και του Δημοσίου.

Τούρκος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι άφαντος είναι και ένας στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της διπλωματικής αποστολής στη Βοσνία διέψευσε την παραπάνω είδηση.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν ανακλήθηκε στην Άγκυρα και ασκεί τα καθήκοντά του ως συνήθως», δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μόνον ένας στρατιωτικός ακόλουθος υπηρετεί στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία.