Skip to main content

Φυγαδεύτηκε σε ρωσικό καταφύγιο ο Άσαντ μετά τις απειλές των ΗΠΑ

Ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε από χθες το Προεδρικό Μέγαρο στη Συρία συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

Σε καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ φέρεται να κατέφυγε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, υπό τον φόβο επίθεσης των νατοϊκών δυνάμεων μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ιρακινής εφημερίδας «The Bagdad Post», ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε από χθες το Προεδρικό Μέγαρο στη Συρία συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

Μάλιστα, ο ίδιος βρίσκεται οχυρωμένος σε καταφύγιο «χωρίς παράθυρα», όπως γράφει το δημοσίευμα, στην παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου, Τζαμπλέ στη δυτική ακτή της Συρίας. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Κυβερνείου της Λαττάκειας της Συρίας.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Οι εν λόγω φήμες έρχονται στο φως λόγω της ενδεχόμενης στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας την οποία φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, ως μία απάντηση στην επίθεση με χημικά κατά των πολιτών στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα το περασμένο Σάββατο.