Skip to main content

Φιάσκο ο ποδηλατόδρομος στη Λ. Νίκης - Στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αφαιρέθηκε ο ποδηλατόδρομος στη Λεωφόρο Νίκης, μετά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκλήθηκε στην παραλιακή.

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η μεταφορά του ποδηλατοδρόμου από το πλακόστρωτο της Λεωφόρου Νίκης στη δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος, καθώς λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν τους κώνους που είχαν τοποθετηθεί.

Η παρέμβαση στη Νίκης, με απόφαση του δήμου, είχε ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει έως και αύριο, Τετάρτη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η κίνηση των ΙΧ ήταν ούτως ή άλλως αυξημένη ελλείψει της αστικής συγκοινωνίας. Άλλωστε, από το πρωί είχε παρατηρηθεί ότι τον ποδηλατόδρομο χρησιμοποιούσαν κυρίως τα μηχανάκια παρά τα ποδήλατα.

Σημειώνεται πως η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ συνεχίζεται και αύριο (δείτε εδώ).

Να σημειωθεί πως ήδη αναβλήθηκε το μέτρο αποκλεισμού του κέντρου της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (δείτε εδώ).

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος από την αρχή είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στις πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης, με το σχόλιο «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μεταφέρεται εκεί που μπορούν να την προετοιμάσουν και λειτουργήσουν όπως (πραγματικά) της αξίζει. Κρίμα!».