Skip to main content

Φεστιβάλ Παιδείας στο δήμο Νεάπολης

Θέατρο, ποίηση, μουσική, χορός, τραγούδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, γκράφιτι, δημιουργίες λόγου και πλήθος παιδικά και εφηβικά χαμόγελα θα συνθέσουν και φέτος το πολύχρωμο παζλ του Φεστιβάλ

Θέατρο, ποίηση, μουσική, χορός, τραγούδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, γκράφιτι, δημιουργίες λόγου και πλήθος παιδικά και εφηβικά χαμόγελα θα συνθέσουν και φέτος το πολύχρωμο παζλ του Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Νεάπολης. Μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μαθητές της Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν με το κοινό το ταλέντο και τις καλλιτεχνικές  τους δημιουργίες και ανησυχίες με τον πιο δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο.

Χάρη στη δημιουργική φρεσκάδα των μαθητών και στην ακούραστη προσφορά των εκπαιδευτικών, το Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου Νεάπολης έχει καταξιωθεί ως ένας ζωντανός παιδαγωγικός και πολιτιστικός θεσμός που προάγει την άμιλλα και τη δημιουργία στους κόλπους ενός ανοιχτού και συμμετοχικού δημόσιου σχολείου.

Η  επίσημη Τελετή Έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5  Μαΐου 2010, στις 7.30 μ.μ.,  στην Αίθουσα  Τέχνης του Δήμου Νεάπολης, με τα  Εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής – Χειροτεχνίας – Φωτογραφίας – Poster –Αφίσας–Αρχιτεκτονικού  Σχεδίου–Γραμμικής Γραφής και Κατασκευών Τεχνολογίας των σχολείων  Π.Ε. και Δ.Ε. του δήμου.

Μικροί  δημιουργοί  του  λόγου

Στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας και «τροφοδοσίας» του Φεστιβάλ, ώστε να αντέχει στο χρόνο και να διατηρεί την εικόνα της ενέργειας και της ωφέλιμης  μαρτυρίας, η  οργανωτική επιτροπή προσέθεσε το 2005 στις βασικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την δραστηριότητα με τίτλο «Μικροί  δημιουργοί  του  λόγου»,  επιχειρώντας το  άνοιγμα στην έμπνευση, στην ποίηση και στη φιλοσοφημένη άποψη  των μαθητών, αφήνοντας περιθώρια ελεύθερης διατύπωσης στη συνέπεια του λόγου.

Οι φετινοί Μικροί Δημιουργοί του Λόγου παρουσιάζουν 2 πολυθεματικές εκδηλώσεις. Η πρώτη με θέμα «Η πρώτη γραφή και η εξέλιξή της στο χρόνο», με παρουσίαση  αποσπασμάτων των Μικρών Δημιουργών της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και κριτική από τις συγγραφείς κ. Σοφία Βόικου και Αρχοντούλα Διαβάτη. Η δεύτερη με θέμα «Η πρώτη γραφή και η εξέλιξή της στο χρόνο» με παρουσίαση αποσπασμάτων των Μικρών Δημιουργών της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης και κριτική από την συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας Σμαρώ Μιχαήλ.


Φεστιβάλ Γκράφιτι
 
Με «όπλο» τους τα χρώματα, τα σχέδια, τη χαρούμενη διάθεση και την αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία, μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Νεάπολης, μέλη του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και αυτόνομες  ομάδες  από το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας του δήμου Νεάπολης, στέλνουν για ακόμα μία χρονιά τα δικά τους μηνύματα μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις Γκράφιτι.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις Breakdance και skateboard, σε ειδικά διαμορφωμένα μέρη στον τόπο των εκδηλώσεων, συνοδεία μουσικής Ηip Hop, ενώ ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης θα παρουσιάσει τις χορευτικές της ικανότητες σε ρυθμούς tecktonik.

Οι  εκδηλώσεις  θα  πραγματοποιηθούν σε  διάφορους χώρους του Δήμου, όπως στην Αίθουσα Τέχνης - Ανοιχτό  Θέατρο – Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας - Δημοτικό  Θέατρο – Πλατεία  Γάτσου – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - αύλειος χώρος του 8ου Δημοτικού  Σχολείου – Αίθουσα Πολλαπλών του 1ου και  5ου Γυμνασίου Νεάπολης.

Business Story
Off