Skip to main content

Φέσσας: Να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του προγράμματος

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου θα έχουν σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με κορυφαίους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα και με επιτυχία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα υπογραμμίσουν ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ σε σειρά συναντήσεων που θα έχουν από σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες με κορυφαίους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ, στόχος των επαφών είναι να παρουσιαστεί η ατζέντα των ελληνικών επιχειρήσεων που αφορά στην υλοποίηση του τρίτου προγράμματος, στο καθεστώς υποχρηματοδότησης και προϊούσας υπερφορολόγησης της παραγωγής, στην προώθηση μίας νέας βιομηχανικής πολιτικής και στην προσέλκυση επενδύσεων, μέσω της δραστικής εξάλειψης των επιχειρηματικών αντικινήτρων.

«Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, τονίζεται, θα μεταφέρουν την καθολική ανάγκη και αγωνία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την άμεση και με επιτυχία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου Προγράμματος, ώστε να αρθεί το περιβάλλον αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που επιβαρύνεται από τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του προσφυγικού».

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται συναντήσεις:

1) Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο,

2) Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντρους Άνσιπ αρμόδιο για την Ψηφιακή Εσωτερική Αγορά

3) Με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία,

4) Με τον Επίτροπο Τζόναθαν Χιλ Επίτροπο αρμόδιο για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγορών.

5) Με τον Επίτροπο Γκίντερ Έτιγκενρ αρμόδιο για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία.

6) Με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας.

7) Με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα υπάρξουν, επίσης, συναντήσεις με τους επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.κ. Ανδρέα Παπασταύρου, Πρέσβη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο και Αργύρη Μακρή, Πρέσβη, Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ., με τους Έλληνες εκπροσώπους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως τον Γεώργιο Ντάσση, Πρόεδρο της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) και Μαργαρίτη Σχοινά, Κύριο Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επίσκεψη του ΔΣ του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή στην επιχειρηματική εκδήλωση BUSINESSEUROPE Day: «Reform to perform».