Skip to main content

Φέσσας: Να μη χαθεί η επένδυση χρυσού στις Σκουριές

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να συζητήσει εποικοδομητικά με την Eldorado Gold ώστε να μην χαθεί η επένδυση.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να συζητήσει εποικοδομητικά με την Eldorado Gold και να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, ώστε να μην χαθεί η επένδυση και να μην ζημιωθούν και άλλο οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και η εθνική οικονομία», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Eldorado Gold.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις. Το δημόσιο χρήμα δεν επαρκεί και τα δανεικά τελείωσαν. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια. Για να έλθουν, όμως, πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα, σταθερότητα και, κυρίως, να καλλιεργούμε εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και επενδυτών. Προπάντων, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διώξουμε τους ελάχιστους επενδυτές που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στην Ελλάδα, να παρέχουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην οικονομική της ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Φέσσας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eldorado, Πολ Ράιτ, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΕΒ για την υποστήριξη και επανέλαβε την ανάγκη για διαμόρφωση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας με την κυβέρνηση.