Skip to main content

Φέσσας: Eυκαιρία ανάπτυξης ο ψηφιακός μετασχηματισμός

H πολιτική και οικονομική σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και αυτό που μένει είναι να δημιουργηθεί ένα φιλο-επιχειρηματικό περιβάλλον

«Όρο επιβίωσης» και «ευκαιρία ανάπτυξης» χαρακτήρισε τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, με αφορμή συνέδριο του ΣΕΒ, με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη», το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 11 και 12 Μαΐου.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και αυτό που μένει πλέον, είναι να δημιουργηθεί ένα φιλο-επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτό, όπως εξήγησε, είναι ένας συνδυασμός των κυβερνητικών ενεργειών και της πρόθεσης Ελλήνων και ξένων επενδυτών να βάλουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το επικείμενο συνέδριο, κύριο στόχο αποτελεί ο προσδιορισμός του απαιτούμενου οδικού χάρτη και των προϋποθέσεων, προκειμένου η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβαση σε μία ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ειδική μελέτης της εταιρείας Accenture, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας και την κατάταξη της χώρας στο διεθνές οικονομικό πεδίο, ενώ θα εξεταστεί μια δέσμη προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, όπως μεταδίδειτο naftemporiki.gr.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.