Skip to main content

FBBank: Πρόγραμμα για τις ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Το νέο πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ» απευθύνεται στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών.
Η FBBank, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 και με γνώμονα την ενεργή συμμετοχή της στην υλοποίησή του και την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δημιούργησε το νέο πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ», ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το νέο πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ» απευθύνεται στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών και θα επιλέξουν να συνεργασθούν με την FBBank για την υποβολή των επενδυτικών τους προτάσεων, οι οποίες εν συνεχεία θα ενταχθούν στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το νέο πρόγραμμα της FBBank περιλαμβάνει δύο επιμέρους προϊόντα:
• Κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι ίσο με το ποσό της Δημόσιας επιχορήγησης που θα εγκριθεί (προεξόφληση έως και 100 % της δημόσιας επιχορήγησης)
• Δάνειο μακροπρόθεσμης διάρκειας (3 έως 5 έτη), για την υλοποίηση της επένδυσης.

Το συνολικό χορηγούμενο ποσό στην κάθε επιχείρηση θα ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, ενώ θα προσφέρονται προνομιακά επιτόκια. Παράλληλα, η FBBank δρομολογεί απλοποιημένες και γρήγορες διαδικασίες για το πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ», με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων καθώς και την επιτυχία του προγράμματος.