Skip to main content

Φαρμακοποιοί: Δεν θα επιτρέψουμε ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Την πλήρη αντίθεσή του στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο το έκρινε προ εξαμήνου η Ολομέλεια του ΣτΕ με συντριπτική πλειοψηφία (20-2). Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία άλλωστε συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδοσιάδης, προσθέτοντας:

«Οποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς απλώς θα χάσει τα χρήματα του».