Skip to main content

Φάμελλος: Προτεραιότητα η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και υδροδότησης

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε τα προβλήματα που βρίσκονται σε προτεραιότητα μετά την έντονη κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη.

Τα προβλήματα που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά την έντονη βροχόπτωση σχολίασε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, προτεραιότητα δίνεται αφενός στην ασφάλεια των πολιτών και τις στρατηγικής σημασίας λειτουργίες της πόλης (νοσοκομεία, κλπ), και αφετέρου στα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και το κυκλοφοριακό στην περιοχή του κέντρου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Φάμελλου:

Σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη εξελίχτηκε ένα ακραίο κλιματικο φαινόμενο με ραγδαία βροχή σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρώτη προτεραιότητα φυσικά είναι η ασφάλεια των πολιτών και οι στρατηγικης σημασίας λειτουργίες της πόλης (νοσοκομεία, κλπ.).

Μετά το φαινόμενο τα βασικά προβλήματα που έχουμε σε προτεραιότητα επίλυσης είναι η ηλεκτροδοτηση, η υδροδότηση και η κυκλοφορία, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Με τη στήριξη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας προχωράμε ταχύτατα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από ΔΕΔΔΗΕ και ΕΥΑΘ.

Για τα υπόλοιπα (πρόληψη, υποδομές, κλπ.) θα συζητήσουμε μετά την αποκατάσταση της φυσιολογικης λειτουργίας της πόλης.