Skip to main content

Φάμελλος: Λανθασμένο το δημοσίευμα για την εισφορά αλληλεγγύης

Δεν υπήρξε καμία ειδική ρύθμιση για πολιτικά πρόσωπα, η ρύθμιση προβλέπει μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα μεγαλύτερύτερα εισοδήματα, ανέφερε.

Λανθασμένη και ψευδή χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος την είδηση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη τον Μάιο του 2016 με την οποία μείωνε την εισφορά αλληλεγγύης για πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΝΤ1 πως δεν υπήρξε καμία ειδική ρύθμιση για τα πολιτικά πρόσωπα και διευκρίνισε πως η ρύθμιση αφορά όλους και προβλέπει μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Ανέφερε επίσης πως το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μειώθηκε η εισφορά αλληλεγγύης στο 3,5% «ενώ επί των ημερών μας έφτασε στο 10%» .

Για την αναπτυξιακή πολιτική ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ξεκόλλησε επενδύσεις 6,5 δισ. που κράταγε στο συρτάρι η ΝΔ και τόνισε πως «δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα».

Για την καθυστέρηση να κλείσει η αξιολόγηση είπε ότι αυτά που λέγονται, ότι όσο καθυστερεί ανεβαίνει ο λογαριασμός, είναι κινδυνολογία και ότι εμείς διαπραγματευόμαστε για τις συντάξεις και τα εργασιακά και δεν ενδιαφερόμαστε για την καρέκλα. Αν θέλει η ΝΔ ας ξεχαρβαλώσει τα εργασιακά, πρόσθεσε.

Από τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος παρίστατο στη συζήτηση , έκανε τη διαπίστωση ότι βρίσκεται (η ΝΔ) σε αδιέξοδο και ότι κάνει στροφή για εκλογές το 2019.

Τα δημοσιονομικά, πρόσθεσε τέλος, πάνε καλύτερα γιατί περιορίσαμε το λαθρεμπόριο και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.