Skip to main content

Φάμελλος: Η συμφωνία δίνει προοπτική στους Έλληνες

Το πλεόνασμα της οικονομίας επιστρέφει στις φοροελαφρύνσεις και στο κοινωνικό κράτος, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

"Η χώρα βρίσκεται σε πολύ-πολύ καλύτερη θέση απ' ότι το Δεκέμβρη του 2014 και το Φεβρουάριο του 2015. Τα ταμεία της χώρας δεν είναι άδεια, η χώρα δεν είναι αναξιόπιστη, το πολιτικό της προσωπικό συνομιλεί με τους ηγέτες της Ευρώπης, με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η συμφωνία που επετεύχθη δίνει προοπτική στους Έλληνες. Καλά κάναμε και αναλάβαμε την ευθύνη, γιατί η χώρα ήταν σε τραγική κατάσταση", δήλωσε μιλώντας στον focus 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος , κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κούλογλου ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πρόωρες εκλογές.

"Αυτό που θα εφαρμοστεί, δεν θα έχει κόστος για τον πολίτη.", είπε αναφορικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, συμπληρώνοντας: "Το πλεόνασμα της οικονομίας επιστρέφει στις φοροελαφρύνσεις και στο κοινωνικό κράτος. Αυτή είναι η ατζέντα μας, η προηγούμενη ατζέντα ήταν του Σόιμπλε και του κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να βγούμε από την κρίση. Πρέπει οι Έλληνες να ζήσουν πάλι την περίοδο της προκοπής και γι' αυτό παλεύουμε."

"Οι θετικοί ρυθμοί της οικονομίας, απεικονίζονται στα στοιχεία και τα νούμερα", υποστήριξε ο κ. Φάμελλος:"Ο δείκτης κεφαλαιακών επενδύσεων έχει διψήφιο ποσοστό αύξησης, πράγμα που δείχνει επανεπένδυση στην οικονομία", ενώ διευκρίνισε ακόμη ότι, "Δεν είπαμε ότι θα φέρουμε κάποιους που θα μοιράζουν ευρώ ή δολάρια στους δρόμους, δουλειές θέλουμε να ανοίξουμε κυρίως για τους νέους ανθρώπους και τους επιστήμονες, ώστε να μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα."