Skip to main content

Φάμελλος για Paradise Papers: Πολιτική ασυνέπεια από πλευράς της ΝΔ

για το θέμα των πλειστηριασμών, των Paradise Papers αλλά και την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός στο FOCUS 103,6.

«Το ζήτημα των πλειστηριασμών δεν πρέπει να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους πολίτες. Αφορά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Είναι σταθερή η θέση της κυβέρνησης ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Η 1η κατοικία εξάλλου προστατεύεται μέχρι τέλους του 2018. Αν υπάρχει όμως, μία βίλα 500.000 ευρώ, που αγοράστηκε χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να αποπληρωθεί, δεν θα την πληρώσει η υπόλοιπη κοινωνία», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφορικά με τα Paradise Papers, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι πολιτικοί πρέπει να αποδεικνύουν περισσότερο από τους πολίτες ότι είναι συνεπείς. «Η Νέα Δημοκρατία πριν από 18 μήνες έφυγε από τη Βουλή για να μην ψηφίσει διάταξη που απαγόρευε τη συμμετοχή βουλευτών κα οικογενειακών τους προσώπων σε χώρες που έχουν ελλιπή φορολογική συνεργασία. Κι έρχεται σήμερα να αποδειχθεί, ότι ακόμη και μέσα στην οικογένεια του κ. Μητσοτάκη, υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτό δείχνει πολιτική ασυνέπεια ως προς τη νομοθέτηση και την προστασία της κοινωνίας», σημείωσε. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Τσακαλώτο ή τον κ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι έχουν ακόμη και σήμερα τα χρήματά τους στο εξωτερικό ο κ. Φάμελλος δήλωσε:
«Και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Παπαδημητρίου ήταν επί χρόνια καθηγητές στο εξωτερικό, ήταν η μισθοδοσία τους εκεί. Δεν τα έβγαλαν έξω, εκεί τα δούλεψαν έχει διαφορά. Και οι δύο έχουν προσφέρει ως πολιτικοί τόσα πολλά, με την παραγωγή εισοδήματος και οικονομίας στην Ελλάδα, που δεν μπαίνει ζήτημα, όσον αφορά την πολιτική και ηθική τους συμπεριφορά, διότι τα χρήματα ούτε τα μετέφεραν, ούτε σε άρβυλα τα είχαν, ούτε δεν τα δούλεψαν.»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Φάμελλος απάντησε, ότι «η άδεια δόθηκε με απόφαση εισαγγελέως και Συμβουλίου, στο οποίο δεν μετέχει κανένας κυβερνητικός και μάλιστα, με θεσμικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και 8-10 χρόνια. Αν ήθελε λοιπόν η αντιπολίτευση, που κάνει τώρα τη συζήτηση περί μεταμέλειας κτλ, θα μπορούσε να έχει νομοθετήσει, ή να μας κάνει πρόταση για νομοθέτηση.»