Skip to main content

Δύο έργα για το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Τα έργα που ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει το σχεδιασμό και το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, με δυο συγκεκριμένα έργα, τόνισε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος.

Τα δυο έργα είναι η αποκατάσταση του ρέματος του Δενδροποτάμου και η ειδική θεσμική ρύθμιση για τη Βιομηχανική Περιοχή του Καλοχωρίου. Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την ενοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.

«Το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία είναι να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με αρμοδιότητα για το Θερμαϊκό στο ίδιο τραπέζι και η κυβέρνηση θα αναλάβει να ολοκληρώσει το master plan», είπε ο κ. Φάμελλος σε ό,τι αφορά στο Φορέα Διαχείρισης και το σχεδιασμό για το άλλο μείζον και συναφές ζήτημα της Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι το θέμα των δασικών χαρτών επιλύεται, ενώ ξεκινά και ένας μεγάλος διάλογος για τη στρατηγική πλέον της Πολιτείας για τα δάση, ενώ για τις προστατευόμενες περιοχές υπογράμμισε ότι καθιερώνεται νέο εθνικό σύστημα διοίκησης, που προβλέπει προστασία του και ταυτόχρονα παραγωγή εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες.

Επέρριψε όμως αιχμές στους δήμους και στον ΦΟΔΣΑ για τον περιφερειακό σχεδιασμό αποβλήτων γιατί τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. Έκανε μάλιστα λόγο για καθυστέρηση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης «που δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί».