Skip to main content

Φάμελλος: Χρονιά φυσικού αερίου για το νομό Θεσσαλονίκης το 2017

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε χαρακτηριστικά πως η ενέργεια είναι ένα κοινό αγαθό και πρέπει να ωφεληθούν όλοι

«Χρονιά φυσικού αερίου για το νομό Θεσσαλονίκης», χαρακτήρισε το 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του πρώτου σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.

«Το φυσικό αέριο θα φτάσει όχι μόνο σε οικισμούς, αλλά και σε παραγωγικές μονάδες. Η ενέργεια είναι ένα κοινό αγαθό και πρέπει να ωφεληθούν όλοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε, ώστε να βάλουμε σε κοινό δρόμο την εργασία, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φάμελλος, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Promethan στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Για σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη επένδυση έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ενώ για μια «σημαντική επένδυση», από την οποία «προκύπτει ωφέλεια ακόμη και για τους αγρότες, που θα μπορούν να προμηθευτούν ενέργεια με φθηνό τρόπο», μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Καράογλου.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε συμπιεσμένο φυσικό αέριο σε καταναλωτές που βρίσκονται εκτός δικτύου», ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, Γιώργος Λούκος.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας.