Skip to main content

Fam Fiesta: «Μικροί Επιστήμονες» σήμερα στο Block 33

Τo πρόγραμμα του 2oυ Fam Fiesta περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, πειράματα, παιχνίδια, ενημερωτικές ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

«Μικροί Επιστήμονες» είναι το θέμα του 2ου Fam Fiesta, της σημερινής γιορτής με δράσεις για ολόκληρη την οικογένεια που διοργανώνεται από την ομάδα του Κids of Tomorrow Festival (KIDOT), του πολυθεματικού εκπαιδευτικού φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους. Εκπαιδευτικά εργαστήρια, πειράματα, παιχνίδια, ενημερωτικές ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ομάδες και φορείς της πόλης, θα ταξιδέψουν γονείς και παιδιά στον κόσμο της επιστήμης, σήμερα στην οικογενειακή συνάντηση που συμπίπτει με τη Γιορτή της Μητέρας.

"Στο 2ο Fam Fiesta διοργανώνουμε δράσεις που αφορούν την Αστρονομία, τη Μηχανική, αλλά θέλουμε να προσεγγίσουμε και το κομμάτι των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, γι΄ αυτό έχουμε σχεδιάσει εργαστήρια και γι αυτή την πλευρά της επιστήμης" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ  η Αγάπη Γκότσικα, από την ομάδα του KIDOT Festival. Στα εργαστήρια ΔιαSTEAMανθρωποι, βασισμένα στη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μοντέλου STEAM, ακρωνύμιο των λέξεων Science (επιστήμη), Technology (τεχνολογία), Art (Tέχνη), Engineering (μηχανική), Mathematics (μαθηματικά) οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν αστρονομικά φαινόμενα και ρομπότ, με διαστημικές αποστολές, αστερισμούς και καλειδοσκόπια. Το ταξίδι των απορριμμάτων είναι το θέμα εργαστηρίου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, iSea.

To πρόγραμμα του 2oυ Fam Fiesta περιλαμβάνει, ακόμη, μαγικά, συναισθηματικά και μουσικά πειράματα και ενημερώσεις, για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και το πως επηρεάζουν την μελλοντική υγεία τους ως ενήλικες και για τα οφέλη της γυμναστικής κατά την κύηση. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε, σπιτική, οικογενειακή ατμόσφαιρα και το καταφέραμε στο 1ο Fam Fiesta. Θέλουμε να συμμετέχουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους στις δράσεις. Θέλουμε να γίνουν και οι μεγάλοι παιδιά, να περάσουν οι οικογένειες μαζί μία Κυριακή ευχάριστα και δημιουργικά", τόνισε η Αγάπη Γκότσικα. Με πρωτοβουλία της ομάδας του πρώτου Φεστιβάλ για παιδιά, του KIDOT Festival, τρεις Κυριακές της περιόδου άνοιξη/καλοκαίρι 2018 απέκτησαν εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διάσταση και θεματολογία, ώστε παιδιά και γονείς να ανακαλύψουν, ή να αναπτύξουν, δεξιότητες και ικανότητες και να αξιοποιήσουν μαζί και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Το Fam Fiesta eίναι μία δράση που προσφέρει στον ίδιο χώρο, πολλές επιλογές, εργαστήρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα. Το 2ο Fam Fiesta διοργανώνεται την Κυριακή 13 Μαϊου, στον πολυχώρο ΒLOCK 33, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.