Skip to main content

Φάκελος - βόμβα στο ΔΝΤ: Οι Γάλλοι έστειλαν οπτικό υλικό στην ΕΛΑΣ

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εντοπίζουν τον αποστολέα, αλλά και τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, που έσκασε στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ

Τον αποστολέα του παγιδευμένου φακέλου που έφτασε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα που τον άνοιξε, αναζητούν οι γαλλικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ελληνική αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη. Αποτέλεσμα ήταν να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα και ήδη στα ΕΛΤΑ αναζητούν τις πρόσφατες αποστολές στο εξωτερικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο φάκελος που έφτασε στο ΔΝΤ είχε φύγει από την Ελλάδα.

Οι Γάλλοι ρωτούν την ΕΛΑΣ για τη συνδεσμολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις ελληνικές και απέστειλαν οπτικό υλικό (φωτογραφίες) από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ αναζητώντας πληροφορίες για τη συνδεσμολογία του μηχανισμού και κατά πόσο αυτή είναι γνώριμη στην ελληνική αστυνομία.

Η έκρηξη κατέστρεψε τον φάκελο, δυσανάγνωστο το όνομα του αποστολέα

Η έκρηξη που σημειώθηκε είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο φάκελος που περιείχε την βόμβα και δεν υπάρχουν ενδείξεις του αποστολέα, ενώ θεωρείται σχεδόν απίθανο να μπορέσουν οι Αρχές να διαβάσουν το όνομα του αποστολέα.

Η γαλλική αστυνομία εκτιμά ότι, ενδεχομένως, κάποιες χρήσιμες πληροφορίες θα μπορέσει να δώσει η υπάλληλος που έχει τραυματιστεί, εφόσον, βεβαίως, είναι σε θέση να θυμηθεί π.χ εάν η διεύθυνση ήταν από την Ελλάδα.