Skip to main content

Φάιμαν: Κατανοώ τις «κόκκινες γραμμές» του Αλέξη Τσίπρα

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε πως θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, «κατανοεί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει θέσει «κόκκινες» γραμμές και που δεν θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους πιο αδύναμους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα στην οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο οποίος επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως θα έχει συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες προκειμένου να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα.

Ταυτόχρονα, όμως, εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημείωσε, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.