Skip to main content

Φαβορί για την πρόκριση, παρά την πρώτη ήττα

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εντός προγράμματος ήττα στο Μαδριγάλ, αλλά η υπόθεση-πρόκριση είναι ακόμη ανοιχτή. Το γκολ του Ρούμπεν στο 38΄ έκρινε το παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει με λίγη τύχη το θετικό α
Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ στο Μαδριγάλ. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Βιγιαρεάλ που, απλώς, μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της. Το θετικό είναι ότι ο Δικέφαλος έδειξε ψήγματα μαχητικότητας, σημάδια ανάτασης, θαυμαστή διάθεση και πρωτόγνωρη προσήλωση στο στόχο, αλλά κυρίως το ότι η ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ τον καθιστά φαβορί να ακολουθήσει τους Ισπανούς στην επόμενη φάση. Το αρνητικό είναι ότι γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα του σε ένα παιχνίδι που οι Ισπανοί αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες και κέρδισαν σε ρυθμό ρελαντί.

Ο Μάκης Χάβος δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στον καταρτισμό της ενδεκάδας, παρατάσσοντας την ομάδα του σε διάταξη 4-1-4-1. Μοναδικό κόφτης ήταν ο Βιτόλο, ενώ Ιβιτς και Φωτάκης είχαν, κατά βάση, επιτελικό ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε -ανέλπιστα- δυναμικά, δείχνοντας ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του στο “Μαδριγάλ”. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις πραγμάτωσε υποψία απειλής με δράστη τον Ίβιτς, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση δεν πρόλαβε την μπάλα, ενώ έπειτα προτίμησε να επιχειρήσει -ανεπιτυχώς- ένα περίτεχνο πλασέ αντί να “τσιμπήσει” την μπάλα για τον Μουσλίμοβιτς που ήταν δίπλα του. Ο Δικέφαλος, πάντως, είχε διάθεση, είχε δυνάμεις, είχε προσανατολισμό στο γήπεδο και άσκησε πίεση στη Βιγιαρέαλ που, παίζοντας -και- σε ρυθμό ρελαντί, δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Δικέφαλο. Η παρουσία του Βιτόλο σε ρόλο “σκούπας” πίσω από την πρώτη ζώνη άμυνας που σχημάτιζαν ψηλά Ίβιτς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ βραχυκύκλωσε την Ισπανική ομάδα που έδειχνε εγκλωβισμένη χωρίς την παρουσία των Σένα και Νιλμάρ. Εκεί που όλα έδειχναν, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, σε μια ανύποπτη φάση, στο 38ο λεπτό, η Βιγιαρέαλ άνοιξε το σκορ. Ο Βαλέρο πάσαρε για τον Ρόσι, ο Σνάουτσνερ συνέκλινε για να τον ανακόψει, αλλά, αντ΄ αυτού, έστρωσε την μπάλα στον Ρούμπεν που με συρτό σουτ από διαγώνια θέση νίκησε τον Κρέστις και έγραψε το 1-0. Το ασπρόμαυρο vertigo έφερε τον Ρόσι σε θέση βολής έξι λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, το “κίτρινο υποβρύχιο” ανέβασε ρυθμούς και στο πρώτο εικοσάλεπτο απείλησε δις, με το μακρινό σουτ του Ρόσι και με το τετ-α-τετ του Ρούμπεν με τον Κρέσιτς που βρήκε νικητή τον Κροάτη πορτιέρο. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε εκ νέου το παιχνίδι και προσπάθησε να απαντήσει δια ποδός Φωτάκη, αλλά το σουτ του Ελληνα μέσου κατέληξε άουτ. Στο 72΄, ο Ιβιτς σούταρε μονοκόμματα, αλλά άστοχα, έξω από την περιοχή του Λόπεθ, το σουτ του Ελ Ζαρ δύο λεπτά αργότερα είχε ανάλογη κατάληξη, ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουσλίμοβιτς στο 77΄ δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Το πλάνο του Μάκη Χάβου αποδείχτηκε λειτουργικό και, ως εκ τούτου, η πρώτη αλλαγή του υπηρεσιακού προπονητή του Δικεφάλου πραγματοποιήθηκε στο 80΄, με τον Αθανασιάδη να αντικαθιστά τον ανεπαρκή -για μία ακόμη αναμέτρηση- Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Κουτσιανικούλης ήταν η δεύτερη κίνηση του Μάκη Χάβου, στο 85΄, αντικαθιστώντας τον Ελ Ζαρ που έδειξε σημάδια κόπωσης. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν κατάφερε να πλησιάσει σε ένα γκολ που θα του έδινε τεράστιο αβαντάζ στην υπόθεση-πρόκριση, ιδίως μετά την ισοπαλία στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στην Ντιναμό και την Μπριζ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 88΄, με τον Κρέσιτς να νικά τον Κάνι στο τετ-α-τετ. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να αποδράσει από το “Μαδριγάλ” με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα, αλλά άφησε υποσχέσεις.