Skip to main content

Εζντεμίρ: Με τον Ερντογάν πρόεδρο δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ

Μια δημοκρατικά προσανατολισμένη Τουρκία θα είχε θέση στην ΕΕ αλλά όχι τώρα με τον Ερντογάν, τόνισε ο συμπρόεδρος των πράσινων, Τσεμ Εζντεμίρ.

Θέση για το αποτυχημένο πραξικόπημα της χώρας πήρε ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των πράσινων, Τσεμ Εζντεμίρ. Σε συνέντευξή του στην κυριακάτική έκδοση της εφημερίδας «Die Welt» τόνισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα συνεχίσει να ενισχύει την εξουσία του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα καθώς δεν θ’ αφήσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται ώστε να κάνει εκκαθαρίσεις στο στρατό και αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο την απόλυτη κυριαρχία».

«Ακόμα και τα λίγα ΜΜΕ τα οποία κάνουν κριτική και το ευαίσθητο λουλουδάκι της κοινωνίας των πολιτών σίγουρα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό», πρόσθεσε ο Εζντεμιρ.

«Με την ανοικτή δυτική δημοκρατία δεν έχει πολλά κοινά αυτό που ονομάζεται στην Άγκυρα δημοκρατία», όπως είπε και πρόσθεσε ότι «μια δημοκρατικά προσανατολισμένη Τουρκία ασφαλώς θα είχε θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τον Ερντογάν όμως στην εξουσία δεν πρόκειται να υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.», όπως τόνισε ο ηγέτης των πρασίνων.