Skip to main content

Έξυπνες αγορές στον καιρό του ΔΝΤ

Πού θα βρείτε ποιοτικά και ταυτόχρονα οικονομικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη. Η Voria.gr εντόπισε μαγαζιά με επώνυμα ρούχα και παπούτσια, έπιπλα και ηλεκτρονικά σε τιμές στοκ.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Σε κυνήγι οικονομικών και έξυπνων αγορών έχουν επιδοθεί οι καταναλωτές
υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των νέων, ακόμα πιο σκληρών, μέτρων που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, ως αντιστάθμισμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού ΕΕ-ΔΝΤ.
 
Οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα που θα συνδυάζουν την καλή ποιότητα με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, ενώ η αρνητική ψυχολογία επισκιάζει την αγορά. Τη λύση έρχονται να δώσουν τα καταστήματα που διαθέτουν εμπορεύματα προηγούμενης σεζόν, καθώς εκεί μπορεί κάποιος να αγοράσει ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα σε χαμηλότερο κόστος.

Από την πλευρά των καταστηματαρχών η έλλειψη ρευστότητας, εξαιτίας της κρίσης, τους έχει οδηγήσει να πωλούν σε χαμηλές τιμές μπουφάν, δερμάτινα σακάκια, κοστούμια, πουλόβερ, διαχρονικά τζιν παντελόνια, παπούτσια ακόμη και... γυαλιά ηλίου και οράσεως της προηγούμενης κυρίως κολεξιόν, αλλά και ηλεκτρονικά, είδη σπιτιού, βιβλία και CD.

Ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, που πλήττεται συγκριτικά λιγότερο από την οικονομική κρίση, έχουν επιστρατεύσει τις λεγόμενες «happy hours» κατά τις οποίες ο καθένας μπορεί να απολαύσει το ποτό του ή ακόμη και το φαγητό του σε ειδικές τιμές.

Η Voria.gr εντόπισε  μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη με επώνυμα ρούχα και παπούτσια, έπιπλα και ηλεκτρονικά σε τιμές στοκ.

Εκπτωτικά πολυκαταστήματα

Στο «Mega Outlet» (Γεωργικής Σχολής 43) όπως και στο «Fena stock» (Γεωργικής Σχολής 65) από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα stock στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να βρει κανείς ρούχα και παπούτσια για όλη την οικογένεια με επώνυμες φίρμες.

Σε τιμές stock μπορεί να βρει κανείς και επώνυμα παπούτσια, γυναικεία και αντρικά. Τα «All about shoes» (Παύλου Μελά 24) και «Nak stock» (Παύλου Μελά 10 και Β. Όλγας 11) είναι από τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης που διαθέτουν παπούτσια προηγούμενης σεζόν.

Θύματα της οικονομικής κρίσης είναι και τα αξεσουάρ αλλά και τα προϊόντα περιποίησης (καλλυντικά, κρέμες κτλ) τα οποία πωλούνται σε πολλά καταστήματα σε τιμές stock. Στο «Galleria di scarpe  stock» (Προξένου Κορομηλά 38) μπορείς να βρεις επώνυμα γυναικεία υποδήματα και αξεσουάρ της προηγούμενης σεζόν από τις συλλογές των καταστημάτων Galleria Di Scarpe και Arche με εκπτώσεις 50% έως 70%, ενώ στο «Fashion outlet» (Λ. Γεωργικής σχολής 84) οι γυναίκες, κυρίως, μπορούν να αγοράσουν προϊόντα περιποίησης, καλλυντικά και κρέμες σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ιδιαίτερη κίνηση γνωρίζουν και τα αθλητικά είδη ένδυσης και τα υποδήματα προηγούμενης σεζόν. Το «Polysport outlet» (Βενιζέλου 40) διαθέτει μια πλούσια γκάμα αθλητικών ειδών που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο.

Έπιπλα σε χαμηλές τιμές

Σε πολλά καταστήματα όπως το «IKEA» (12ο χλμ. Θεσ/νίκης – Περαίας) και το «Sato stock house» (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου) θα βρείτε τα πάντα για το σπίτι σε πολύ λογικές τιμές.

Stock βιβλία

Νέες και παλιές εκδόσεις βιβλίων σε stock, γιατί τα βιβλία εξάλλου δεν έχουν ημερομηνία λήξης, σε προσφορές μπορεί να βρει κανείς στα βιβλιοπωλεία Βιβλιοstock (Πατριάρχου Ιωακείμ 8) και Πρωτοπορία (Λ. Νίκης 3).

Τα μεταχειρισμένα της Θεσσαλονίκης

Στο κέντρο της πόλης, ακόμη και σε μικρά στενάκια και υπόγεια, υπάρχουν καταστήματα που πωλούν, αγοράζουν ή και ανταλλάσσουν αντικείμενα με... ιστορία. Τζιν, μπουφάν, παπούτσια, γυαλιά, αλλά και δίσκους βινυλίων και βιβλία που έχουν αλλάξει «πολλά» χέρια με λίγα μόλις ευρώ.

Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στη μόδα τα vintage ρούχα και αξεσουάρ. Στο «Antichic», (Αιμ. Γρεβενών 7) μπορεί να βρει κανείς κυρίως δερμάτινα σακάκια και τζιν παντελόνια από δεύτερο χέρι. Στη συλλογή του υπάρχουν επίσης πουκάμισα, μπλουζάκια, και ωραία vintage αξεσουάρ.

Ο ιδιοκτήτης του «Second Hand Music» (Δημ. Γούναρη 28) αγοράζει, πουλάει και ανταλλάσσει μεταχειρισμένους δίσκους, βινύλια και CD της παγκόσμιας δισκογραφίας, με έμφαση κυρίως στα συλλεκτικά κομμάτια.

Η Αμερικάνικη Αγορά (Μοναστηρίου 4) που άνοιξε πριν από 50 περίπου χρόνια, βρίσκεται μέσα σε μια στοά στο κέντρο της πόλης. Με μια λίστα προϊόντων που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα εδώ θα βρείτε από μπαλάσκες, φόρμες, σακίδια, σακάκια, στρατιωτικά παγούρια και ζώνες του ΄40, μέχρι δερμάτινα, παλτά, κουστούμια, καπέλα και καμπαρντίνες, αλλά και υπνόσακους, ορειβατικά και εκδρομικά είδη.

Γαστρονομικές απολαύσεις και ροφήματα με λίγα μόλις ευρώ

Με τρία «πακέτα» το «Αγιολί» (Πλατεία Αριστοτέλους 9) καλεί τους λάτρεις του γκουρμέ φαγητού να φάνε καλά και οικονομικά:

- “1, 2, 3”: Πιείτε κρασί, μπύρα και ποτό από 1 έως 3 ευρώ. Συγκεκριμένα, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μπορείτε να πιείτε κρασί με 1 ευρώ το ποτήρι, μπύρα με 2 ευρώ το ποτήρι και ποτό με μόλις 3 ευρώ το ποτήρι.

- “Φάτε και πιείτε όσο θέλετε με 20 ευρώ”: Κάντε ότι λέει και ο τίτλος του δεύτερου «πακέτου» του Αγιολί κάθε Κυριακή βράδυ με μόλις 20 ευρώ.

- “Μενού με 15 και 19 ευρώ”: Στο Αγιολί μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα που περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ποτό με 15 και 19 ευρώ, διαλέγοντας ένα από τα αντίστοιχα μενού που προσφέρει όλη την εβδομάδα το εστιατόριο.

Ανάλογες προσφορές έχει υιοθετήσει και το εστιατόριο «Κόκκινος Σκαντζόχοιρος» (Π. Μελά 26). Με μόλις 14 ευρώ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα.

Το «Micro Mond» (Ισαύρων 9) είναι ένα μικρό μπαράκι κοντά στην πλατεία Ναυαρίνου,στην καρδιά της πόλης. Με σλόγκαν «The 3 is free» το μπαρ σας «κερνάει» το 3ο ποτό.

Online ευκαιρίες

Κερδίστε χρήμα και χρόνο κάνοντας ψώνια από τον υπολογιστή σας. Επισκεφτείτε τις «ηλεκτρονικές βιτρίνες» των online καταστημάτων και βρείτε προϊόντα σε προσφορές. Sites όπως το www.e-outlet.gr και το www.starbags.gr διαθέτουν επώνυμα και όχι μόνο προϊόντα, όπως ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ σε ειδικές τιμές.

«Τα σκουπίδια ενός μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλον». Αυτό περιγράφει ακριβώς την νοοτροπία του www.xariseto.gr που έχει απώτερο σκοπό την ανακύκλωση και την αμοιβαία βοήθεια, όπως αναφέρει στην αρχική του σελίδα. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε και να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν ελαφρώς μεταχειρισμένα, ακόμη και αφόρετα παντελόνια τζιν και μπουφάν, βιβλία, υπολογιστές μέχρι καναπέδες, ποδήλατα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Swishing Parties στην Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Έλα ν΄ ανταλλάξουμε, όχι να ψωνίσουμε», ο καθένας μπορεί να πάρει μαζί του ρούχα ή αξεσουάρ και να τα ανταλλάξει με άλλα. «Πάρτι» όπως αυτό γίνονται συχνά στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα ρούχα που δεν σας αρέσουν πια και να παρευρεθείτε σε κάποιο swishing party.