Skip to main content

Εξορμήσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη εν όψει του δημοψηφίσματος

Ομάδα στελεχών του κόμματος, με επικεφαλής τον Σ. Ζαργιανόπουλο, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία

Το δικό τους αγώνα εν όψει του δημοψηφίσματος δίνουν τα στελέχη του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Ήδη γίνονται εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, σε φορείς και σε χώρους συνάθροισης σε όλη τη Θεσσαλονίκη από ομάδες στελεχών του ΚΚΕ που καταθέτουν τη δική τους πρόταση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ομάδας με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Σωτήρη Ζαργιανόπουλο, που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να κάνει τη σχετική ενημέρωση των υπαλλήλων, αλλά και των επισκεπτών, για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Τα στελέχη του ΚΚΕ υποστήριξαν ότι τόσο η πρόταση των «θεσμών», όσο και η ελληνική πρόταση «είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα»

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Ζητά μάλιστα από το λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στη... Σκύλλα και τη Χάρυβδη και να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.

«Να ακυρώσει αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ», αναφέρουν τα κομματικά στελέχη».