Skip to main content

Εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία θα επιδιώξει ο Γκάμπριελ

Εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε, προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα προς την εξομάλυνση είπε ο Γκάμπριελ από την Αγία Πετρούπολη.

Eξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά το ταξίδι του στην Τουρκία τη Δευτέρα.

«Εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε, προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα προς την εξομάλυνση» είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους στρατιώτες του από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία ή σε κάποια άλλη χώρα στην περιοχή, διότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να την επισκεφθούν.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες και λόγω της σύλληψης στην Τουρκία Γερμανού δημοσιογράφου, αλλά και λόγω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών στη Γερμανία, που είχαν προγραμματιστεί πριν από το δημοψήφισμα που τελικά ενίσχυσε τις εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν.