Skip to main content

Έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπoυν οι FT

Καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι δυνατό να επιτυγχάνει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γράφει ο Β. Μινχάου

Έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα «βλέπει» ο αρθρογράφος των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μινχάου, εκτιμώντας ότι η Γερμανία είναι σχεδόν απίθανο να αποδεχθεί την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως γράφει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, «το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι δυνατό να επιτυγχάνει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Κατά τον ίδιο επομένως, το Ταμείο δικαίως ζητεί τη μείωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. «Αλλά η Γερμανία δεν πρόκειται να το αποδεχθεί», σπεύδει να προσθέσει.

«Οι Γερμανοί δεν θα αποδεχθούν μία τέτοια εξέλιξη, καθώς ο αριθμός των βουλευτών, οι οποίοι τάσσονται εναντίον του ελληνικού “κουρέματος”, θα είναι ακόμη μεγαλύτερος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου», εξηγεί στο ίδιο πλαίσιο.

Εάν η κυβέρνηση του Βερολίνου επιθυμεί να αποδεχθεί την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, τότε θα πρέπει να δράσει άμεσα, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επαναλαμβάνει και σημειώνει ότι μετά τις εκλογές, στη Bundestag θα βρίσκονται τόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες όσο και το AfD, κόμματα τα οποία αμφότερα τάσσονται υπέρ του Grexit.