Skip to main content

Έξοδο στη βαλκανική αγορά πραγματοποιεί η GAIA Επιχειρείν

Το εγχείρημα της GAIA Επιχειρείν θα διαχυθεί το επόμενο διάστημα με ένταση στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από τις βαλκανικές χώρες.

Με τη συμμετοχή του 98,5% των μετόχων της εταιρείας πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της GAIA Επιχειρείν, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες συνεταιρισμοί και γεωργικές ενώσεις της χώρας.

Στη συνέλευση ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης σημείωσε την αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα για το θέμα της εξωστρέφειας ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι το πρωτοποριακό εγχείρημα της GAIA Επιχειρείν θα διαχυθεί το επόμενο διάστημα με ένταση στο εξωτερικό, με αφετηρία τις βαλκανικές χώρες. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα παρουσιαστούν το προσεχές φθινόπωρο στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξης της Ελληνικής Γεωργίας που οργανώνει η GAIA Επιχειρείν, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται οι συμμετοχές της εταιρίας σε κυβερνητικές επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό.  

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος είναι σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς, επαναβεβαίωσε τη στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του συνεταιριστικού κινήματος στη νέα εποχή για την αγροτική οικονομία. Όπως είπε τα περιθώρια ανάπτυξής του στη χώρα μας είναι ακόμη μεγάλα, παρά το γεγονός ότι «η καταγεγραμμένη παλαιότερη εμπειρία έχει τραυματίσει και έχει αδικήσει τη σημασία του συνεταιρισμού».