Skip to main content

Εξώδικο της Ένωσης Νοσηλευτών στον ΑΣΕΠ για αδυναμία υποβολής αιτήσεων

Η ΕΝΕ χαρακτηρίζει επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Εξώδικο στον ΑΣΕΠ απέστειλε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) καθώς όπως υποστηρίζει το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ, δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης» με αποτέλεσμα να αποστερείται «μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων».

Χαρακτηρίζει επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ζητεί από τον ΑΣΕΠ να προβεί «άμεσα σε απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ,  με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος και ομαδοποίησης των αιτήσεων ανά κατηγορία κλάδων (Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών κτλ), ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, καθώς και σε αντίστοιχη παράταση της προθεσμίας αποστολής των δικαιολογητικών».