Skip to main content

Εξώδικο σε φωτογράφο για την φωτογραφία της Μπέτυ στη Σχολή Χιλλ

Η διεύθυνση της Χιλλ επιχειρεί να «χρεώσει» στον φωτορεπόρτερ την ευθύνη για τις επίμαχες φωτογραφίες και τον σάλο που αυτές προκάλεσαν

Ερωτηματικά παντός τύπου προκαλεί η απόφαση της Σχολής Χιλλ να αποστείλει εξώδικο στον φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε τη σύντροφο του πρώην πρωθυπουργού και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, στο προαύλιο της σχολής την ημέρα του αγιασμού.

Οι ιθύνοντες της σχολής Χιλλ απέστειλαν εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο.

Ουσιαστικά, με την κίνησή της αυτή, η διεύθυνση της σχολής καταλογίζει στον φωτορεπόρτερ τον σάλο που προκλήθηκε από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες της Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της Σχολής Χιλλ, αλλά και τις αντιδράσεις για την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να φοιτήσουν τα παιδιά του σε ιδιωτικό, και όχι σε δημόσιο σχολείο.

Όπως αναφέρει η επιστολή του εξωδίκου, την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, «με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τη λήξη του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11.9.2015 δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της κ. Μπαζιάνα, μητέρας παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας και συζύγου του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλ. Τσίπρα».

«Σύμφωνα με μαρτυρίες δασκάλων και αρκετών γονέων, οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίος λήφθηκαν μπροστά από το κτίριο του νηπιαγωγείου και απεικονίζουν και άλλους γονείς, λήφθηκαν από εσάς. Μάλιστα σε μια από τις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται και ένας μαθητής του νηπιαγωγείου. Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκαν και στην τηλεόραση, πέρα των άλλων, προκάλεσαν τον θυμό και την ενόχληση πολλών γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν», συνεχίζει το εξώδικο.

«Κατόπιν των ανωτέρω διαμαρτυρόμεθα εντόνως προς εσάς για την ως άνω συμπεριφορά σας, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ζημιά την οποία θα υποστούμε εξ υπαιτιότητα σας. Επίσης σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε αντίστοιχη φωτογράφιση δημοσιοποίηση που να σχετίζεται με τη Σχολή Χιλλ και σας τονίζουμε ότι τυχόν επανληψη ενός αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας», καταλήγει.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κουτρουμάνος


Έχει διατελέσει προσωπικός φωτογράφος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του.

Στις 3 Νοεμβρίου 2014 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την φωτογραφία του «Ο Βραζιλιάνος» την οποία τράβηξε στα γήπεδα της Βραζιλίας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του Μουντιάλ και κρίθηκε ως η κορυφαία της χρονιάς.

Τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε στο Λος Άντζελες για να καλύψει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στους Special Olympics, ενώ το βιογραφικό του απαριθμεί δεκάδες αποστολές σε κάθε γωνιά του πλανήτη για την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων.

Υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, με χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.