Skip to main content

Εξώδικο κατά της Ελληνικός Χρυσός από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας κάνει λόγο για συνεχή εμπαιγμό σε βάρος τους και στέλνει εξώδικο κατά της Ελληνικός Χρυσός.

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Ελληνικός Χρυσός έστειλε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συνεχή εμπαιγμό που βιώνουν τελευταία. «Κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κύριο Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτηση μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών. Επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί στην Ελληνικός Χρυσός πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα», τονίζουν.

«Για τον λόγο αυτό και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους για το μέλλον της δουλειάς μας, αποστέλλουμε άμεσα κατά της Ελληνικός Χρυσός επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, αιτούμενη να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές», συμπληρώνουν.

«Σαν εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε παιχνίδια στις πλάτες μας από καμία πλευρά», καταλήγουν.