Skip to main content

Συνθήματα κατά της ΕΥΑΘ από συμβασιούχους για τις απολύσεις τους (vid)

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και ταμπέλες με μηνύματα όπως «SOSτε τις εργασίες μας» και διαμαρτυρήθηκαν για την απόλυσή τους από την ΕΥΑΘ.

Έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται σήμερα η εκδήλωση με τίτλο «Διαχείριση νερού: Η λύση είναι στη φύση», διαμαρτυρήθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ.

Οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και ταμπέλες με μηνύματα όπως «SOSτε τις εργασίες μας» και διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους από την επιχείρηση.

Οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ μπήκαν στον χώρο της εκδήλωσης και φώναξαν συνθήματα κατά της διοίκησης και του προέδρου της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους.

Ο Γιώργος Πλαγάκος, πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΥΑΘ δήλωσε πως «η εταιρεία γιορτάζει σήμερα την παγκόσμια ημέρα του νερού, εμείς όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε μαζί της».

«Θέλουμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη στάση που διατηρεί η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα και την αγωνία μας για την επιβίωσή μας», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει λύση στο ζήτημα.

Στο δημαρχείο ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η ΕΥΑΘ από κοινού με το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων ΑΠΘ, την Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Εργαστήριο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ και τον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ.



Ανακοίνωση για τη διαμαρτυρία

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή διαμαρτυρία, το Σωματείο Συμβασιούχων σημειώνει ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Νερού θα έπρεπε να είναι ημέρα γιορτής και για εμάς τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι».

«Οι 90 απολυμένοι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ, που οδηγηθήκαμε στην ανεργία με απόφαση της Διοίκησης της Εταιρείας, σήμερα για μια ακόμα μέρα είμαστε στο δρόμο δίνοντας αποφασιστικά τον αγώνα μας για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας», αναφέρει και προσθέτει:

«Πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της ΕΥΑΘ, διαδηλώσαμε ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις μας και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

«Μετά και από την αδιάλλακτη στάση των αρμόδιων Υπουργών, από τους οποίους ζητάμε εδώ και έξι μήνες συνάντηση, κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πόλη μας, να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά και να δώσει οριστική λύση στην αγωνία μας», καταλήγει η ανακοίνωση των συμβασιούχων.