Skip to main content

Εξιχνίαση ληστείας σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ

Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 25 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Ορεστιάδα, ενώ προσπαθούσαν να βγουν από τη χώρα.
Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 25 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Ορεστιάδα, ενώ προσπαθούσαν να βγουν από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες, στις 22 Οκτωβρίου είχαν εισέλθει σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην περιοχή της Τούμπας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις με ταυτόχρονη ενημέρωση Αστυνομικών Αρχών όλων των όμορων και μη νομών, με αποτέλεσμα οι αναζητούμενοι ληστές να εντοπιστούν σε σημείο διαβατηριακού ελέγχου στο Ορμένιο Ορεστιάδας και να συλληφθούν λίγο πριν την έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οι ληστές χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δύο πιστόλια κρότου-λάμψης, τα οποία έφεραν γεμιστήρες με 14 συνολικά φυσίγγια.

- Δύο ζευγάρια χειροπέδες.

- Ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

- Δύο σκούφοι και ισάριθμα καπέλα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν:

- Πέντε κινητά τηλέφωνα.

- Το συνολικό χρηματικό ποσό των 413 ευρώ, περίπου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τούμπας-Τριανδρίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους.