Skip to main content

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης και βεβαιώθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά ατόμων, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλονίκη.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης και βεβαιώθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά ατόμων, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον κατά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, διέπραξαν κλοπές πορτοφολιών από τρείς ανυποψίαστες γυναίκες, κατά την προσωρινή παραμονή τους σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Σε μία περίπτωση μάλιστα, χρησιμοποίησαν τραπεζική κάρτα παθούσας και προέβησαν σε ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο ταμειακό μηχάνημα τραπεζικού υποκαταστήματος.

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης - Αγίου Παύλου, σε βάρος αλλοδαπού άντρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2015, αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την ευρύτερη περιοχή.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης αλλοδαπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, διότι τον Μάιο του 2016, αφού εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε προγενέστερο χρόνο, αφού είχε αναρτήσει, σε διαδικτυακό τόπο, ψευδή αγγελία πώλησης τηλεόρασης, απέσπασε χρηματικό ποσό από υποψήφιο αγοραστή, χωρίς να αποστείλει ποτέ τη συσκευή.

Οι δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.