Skip to main content

Εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις στις Σέρρες με λεία 2.630 ευρώ

Οι δράστες ενεργώντας τις βραδινές ώρες παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους επιχειρήσεων και αφού αφαιρούσαν χρήματα, διέφευγαν με κλεμμένα οχήματα.

Στην εξιχνίαση συνολικά 6 διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις και καταστήματα που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 σε περιοχές των Σερρών προχώρησαν οι αρχές.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Ελλήνων ηλικίας 37 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα δρώντας τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017 και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, προέβαιναν σε διαρρήξεις επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, ενεργώντας πάντα τις βραδινές ώρες παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των επιχειρήσεων και αφού αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα, διέφευγαν με οχήματα που είχαν κλέψει σε προγενέστερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου του 2017, ενέχονται σε έξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και συγκεκριμένα:
- σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ,
- σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων,
- σε εταιρεία ταχυμεταφορών,
- σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και
- σε επιχείρηση με είδη οικιακής χρήσης,

απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.630 ευρώ, ένα χρηματοκιβώτιο κενού περιεχομένου και διάφορα εμπορεύματα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για την παράνομη δράση τους, αλλά και για την μεταφορά των κλοπιμαίων, χρησιμοποίησαν 3 Ι.Χ.Ε. τα οποία αφαίρεσαν τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017, από περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι σε περιοχή των Σερρών βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο, ενώ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα τα 2 κλεμμένα οχήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν καμένο.

Οι δύο άντρες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών τους, αλλά και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.