Skip to main content

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από ηλικιωμένους στις Σέρρες

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από δύο άτομα οι οποίοι παρουσιάζονταν ως πλανόδιοι πωλητές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους στις Σέρρες.

Στην εξιχνίαση δύο διαφορετικών περιπτώσεων κλοπής χρηματικών ποσών από δύο ηλικιωμένους σε περιοχές των Σερρών, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών.

Για τις υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί ο 34χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του, πήγαν στο σπίτι 78χρονης σε χωριό των Σερρών, προσποιούμενοι τους πλανόδιους πωλητές και με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και να διαφύγουν με όχημα που είχαν σταθμεύσει πλησίον της οικίας.

Στην δεύτερη περίπτωση προχθές το μεσημέρι ο 36χρονος πήγε στο σπίτι 89χρονου σε άλλο χωριό των Σερρών και χρησιμοποιώντας ακριβώς την παραπάνω μεθοδολογία, κατάφερε να αφαιρέσει από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και διάφορα έγγραφα και να διαφύγει με όχημα που είχε σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.