Skip to main content

Συνελήφθη 40χρονος για ένοπλη ληστεία σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι

Συνελήφθη ως δράστης δυνάμει σχετικού εντάλματος ένας 40χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έτερου συνεργού του.

Στην εξιχίαση ληστείας σε μονοκατοικία στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2016 προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση του Νόμου περί όπλων και απείθεια και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης σε βάρος ατόμων ηλικίας 40 και 22 ετών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 40χρονος χθες το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, ξημερώματα της 16-10-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν μαζί με έτερο συνεργό τους σε μονοκατοικία στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διαμένει αντρόγυνο ημεδαπών, όπου με την απειλή αιχμηρού και μεταλλικού αντικειμένου, καθώς και με την χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τους ενοίκους και αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (290) ευρώ και ένα Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο.

Κατά τη διαφυγή τους από την οικία, οι δράστες εντοπίσθηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ενώ εγκατέλειψαν το αφαιρεθέν αυτοκίνητο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή των δραστών σε έτερες αξιόποινες πράξεις.