Skip to main content

Βρήκαν τους δράστες των πυροβολισμών κατά τριών ανδρών στη Ροτόντα

Τον Νοέμβριο του 2016, πέντε δράστες έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο θυμάτων και κατάφεραν πλήγμα με μαχαίρι στον τρίτο.

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ανδρών αλβανικής καταγωγής, η οποία έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2016 και σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Διαβάστε εδώ: Τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς στη Ροτόντα

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε ομοεθνείς τους ηλικίας από 24 έως 27 ετών, ένας εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος, ενώ συνεργός του βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι, βραδινές ώρες της 11-11-2016 οι προαναφερόμενοι δράστες έχοντας προαποφασίσει επίθεση εναντίον τριών ομοεθνών τους, τους εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, όπου έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο εξ’ αυτών και κατάφεραν πλήγμα με μαχαίρι στον τρίτο.

Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Σημειώνεται ότι, ο ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για παρόμοιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου