Skip to main content

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις ληστειών και κλοπών στη Θεσσαλονίκη

Από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούνται επισταμένες αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υποθέσεων κάθε μορφής αδικημάτων.

Εξιχνιάσθηκαν από τις αστυνομικές αρχές περιπτώσεις κλοπών κατά το χρονικό διάστημα 2011 έως τα τέλη 2015 από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία είναι ήδη προσωρινά κρατούμενα. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών, προέκυψε επιπλέον, ότι τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν σε επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α..

Εν τω μεταξύ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονης ημεδαπής (έγκλειστη σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης), η οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2015, αφαίρεσε με τη χρήση σωματικής βίας, από 27χρονη, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, ενώ προέβη σε τέσσερις κλοπές από οχήματα, κατάστημα και άτομο που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο.

Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 23 και 46 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), καθώς τον Αύγουστο του 2015, ο μεν πρώτος αφαίρεσε με την απειλή σωματικής βίας από γυναίκα, ένα κινητό τηλέφωνο, η δε δεύτερη σε μεταγενέστερο χρόνο, το αγόρασε από τον παραπάνω.

Από αστυνομικούς εξιχνιάσθηκε περίπτωση απόπειρας κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας από δύο ημεδαπούς ηλικίας 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2015, στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε από 52χρονη, το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.