Skip to main content

Εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών.

Στην επ' αυτοφόρω σύλληψη δύο ατόμων έπειτα από αγοραπωλησία κλεμμένου αντικειμένου, προχώρησε χθες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν και στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπών.

Πρόκειται για 27χρονο ομογενή και 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αντίστασης και απλών σωματικών βλαβών.

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω άτομα έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς να προβαίνουν σε αγοραπωλησία μπαταρίας φορητού υπολογιστή, η οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρεθεί μαζί με άλλα αντικείμενα, έπειτα από διάρρηξη διαμερίσματος.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 21-01-2017 έως 13-02-2017, προέβη σε τρεις ακόμη διαρρήξεις (2 διαμερισμάτων και 1 αποθήκης), αφαιρώντας διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών, μέρος των οποίων, όπως εξακριβώθηκε, προερχόταν από τρεις περιπτώσεις  κλοπών (από οικία, Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατάστημα).

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, αντιστάθηκε σθεναρά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζονται.