Skip to main content

Έξι εκατ. ευρώ σε μια διετία για τη συντήρηση δρόμων της Κ. Μακεδονίας

Η Περιφέρεια ενέκρινε την ετήσια συντήρηση των εθνικών δρόμων για την περίοδο 2018-2019. Σε ποιους δρόμους θα μπουν συνεργεία.

Έξι εκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2018 – 2019 (ισόποσα κατανεμημένα ανά έτος) θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να γίνουν οι απαιτούμενες ετήσιες συντηρήσεις του εθνικού οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα συντηρήσεων για τη διετία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας και αφορά στους εξής δρόμους: περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (από τον κόμβο Κ1 στη Λαχαναγορά έως τον κόμβο Κ13 στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»), εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, επαρχιακή οδό Μουδανιά – κύκλωμα Κασσάνδρας, οδικό τμήμα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έως την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας – Αρναίας – Παλαιοχωρίου.

Αυτοί οι δρόμοι έχουν μπει στο στόχαστρο της Περιφέρειας για συντηρήσεις την επόμενη διετία, αφού ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στους υπόλοιπους εθνικούς οδικούς άξονες της περιοχής. Παράλληλα θα τρέχει και το πρόγραμμα συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών στους επαρχιακούς δρόμους (σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει η Voria.gr).

Τα επόμενα δυο χρόνια στους παραπάνω δρόμους προβλέπεται να αποκατασταθούν φθορές και βλάβες, να γίνουν επιδιορθώσεις σε σημεία που καθιστούν το οδόστρωμα επικίνδυνο για την κυκλοφορία, με ασφαλτοστρώσεις, επιθεωρήσεις του οδικού δικτύου, καταγραφές προβλημάτων, καθαρισμοί, αναβαθμίσεις στηθαίων ασφαλείας, αντικαταστάσεις πινακίδων σήμανσης διαγραμμίσεις και κοπές βλάστησης.