Skip to main content

Εξετάζεται και νέος δανεισμός έως το τέλος του έτους

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο μελετούν και νέα έκδοση τίτλων έως το τέλος του έτους.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2010 θα πρέπει να βγει στις αγορές και να δανειστεί το ποσό των 15 δισ. ευρώ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Voria.gr κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, με διαύλους επικοινωνίας στην κυβέρνηση, το οποίο επιβεβαίωσε την είδηση που μεταδόθηκε ήδη από χθες, ότι δηλαδή εξετάζεται και δεύτερη αιφνιδιαστική έκδοση τίτλων έως το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά την προχθεσινή. Κι αυτό γιατί τελικώς το ποσό των 2 δισ. ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην έκδοση, ήταν τελικώς πολύ μικρό και σε καμία περίπτωση ικανό να καλύψει τις πρώτες ανάγκες του δημοσίου στις αρχές του 2010. Αν τελικώς υπάρξει και δεύτερη έκδοση μέσα στις επόμενες μέρες, αυτή θα απευθύνεται και σε ξένα χαρτοφυλάκια, αλλά δεν θα διαφέρει μόνο ως προς τούτο σε σχέση με την πρώτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτόκιό της θα είναι σταθερό και κατ’ επέκταση πιο ελκυστικό, σε σχέση με το κυμαινόμενο της πρώτης έκδοσης, γεγονός το οποίο αναμένεται ότι θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μετά από όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, η αγωνία για τα επόμενα βήματα του οικονομικού επιτελείου κορυφώνεται, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον απελπιστικά.