Skip to main content

Excelsior Hotel το «κόσμημα» της Θεσσαλονίκης

Παρά την κρίση η οικογένεια του κ. Κωνσταντίνου Τορνιβούκα επένδυσε πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του Excelsior Hotel, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών.

Με ένα υπερπολυτελές «μπουτίκ» ξενοδοχείο 5 αστέρων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών  Κομνηνών και Μητροπόλεως 23, που φέρει την επωνυμία Excelsior Hotel, σε ένα διατηρητέο κτήριο «κόσμημα», που ανακαινίστηκε εκ βάθρων, επενδύοντας 5 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να συνεχίσει τη μακρά ξενοδοχειακή της παράδοση η οικογένεια του κ. Κωνσταντίνου Τορνιβούκα,   του ομίλου Μακεδονικών Ξενοδοχείων. Στον όμιλο Μακεδονικά Ξενοδοχεία ανήκουν επίσης το City Hotel στη Θεσσαλονίκη και το Eagles Palace στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.


Σε συνέντευξη που έδωσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας και η σύζυγός του κυρία Λένα Τορνιβούκα ανέφεραν ότι το  Excelsior Hotel είναι δυναμικότητας 34 δωματίων και ότι το νέο επενδυτικό εγχείρημα τους ξεκίνησε πριν την κρίση. Πάντως λόγω κρίσης είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις που είχε προαναγγείλει για το Eagles
Palace και θα δοθεί έμφαση στο νέο ξενοδοχείο. Ο κ. Τορνιβούκας είπε ότι η κρίση επηρέασε τις δυο λειτουργούσες μονάδες, καθώς μειώθηκε η πληρότητα κατά 9,5% στο Eagles Palace φέτος, η οποία διαμορφώθηκε στο 65%  και ο κύκλος εργασιών για φέτος θα διαμορφωθεί στο 5,5εκατ. ευρώ. Στο City Hotel η πληρότητα μειώθηκε κατά 4% και  διαμορφώθηκε στο 60%, ενώ ο κύκλος εργασιών θα φθάσει σε 2,5%, σημειώνοντας πτώση 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  Πάντως και για το αν συνεχιστεί η κρίση στον τουρισμό διαβλέπει ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι δύσκολα.

 

Όσον αφορά στο νέο ξενοδοχείο, Excelsior Hotel, τόνισαν ότι  συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία, διατηρώντας το πνεύμα και τη νοσταλγία του παρελθόντος, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε στο τουριστικό τοπίο της πόλης. Ο κ. Τορνιβούκας πιστεύει ότι λόγω κρισης τα ξενοδοχεία «μπουτίκ» της πόλης  θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Όσον αφορά στις τιμές για το Excelsior Hotel τόνισε ότι είναι συγκρατημένες, λόγω κρίσης και ένα δωμάτιο έχει 200 ευρώ.


Όπως ανέφεραν, τα δωμάτια όλα του νέου ξενοδοχείου διαθέτουν ασύρματο internet και radio Tivoli, μηχανή Nespresso, ipod connection, εκ των οποίων 3  Excelsior σουίτες, 7 junior σουίτες, 24 deluxe δωμάτια.  Στους χώρους του υπάρχει επίσης αίθουσα συνεδρίων, δυναμικότητας 100 ατόμων, ενώ για ιδιωτικές εκδηλώσεις δυναμικότητας 50 ατόμων διατίθεται η αίθουσα πρωινού. Επίσης, λειτουργεί  μπαρ-εστιατόριο-μπιστρό, ανοιχτό προς τον κόσμο της πόλης από το πρωί ως το βράδυ, σηματοδοτώντας ένα νέο πολυσύχναστο σημείο συνάντησης. Επιπλέον, ακολουθώντας τις εξελισσόμενες τάσεις, προσδοκίες και απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα λειτουργεί στους χώρους του και αίθουσα για θεραπείες Elemis σε συνεργασία με το Central Spa του ξενοδοχείου City. 

 

Το διατηρητέο κτίριο, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε από το 1924 έως το 1940 ως ξενοδοχείο με την επωνυμία “Excelsior” και στη συνέχεια φιλοξένησε γραφεία και καταστήματα. Το Σεπτέμβριο του 2008 άρχισε η ανακαίνιση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009, και από τότε άρχισε να λειτουργεί.  Με τη βοήθεια της κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΚΑΤΕΡ» και με την εποπτεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας επιδίωξαν να σεβαστούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του διατηρητέου κτιρίου, ενώ στην εσωτερική του διακόσμηση προσάρμοσαν στοιχεία μοντέρνου design, σύμφωνα με μελέτη που επιμελήθηκε το γραφείο «3SK Στυλιανίδης Αντώνης και Βάσια». 
  
Το ξενοδοχείο, που είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World (μοναδικό στο κέντρο της πόλης), απευθύνεται στο σύγχρονο απαιτητικό ταξιδιώτη που αποζητά για τη διαμονή του εξαιρετικές υπηρεσίες στην καρδιά της πόλης, σε έναν χώρο με εκλεπτυσμένα στοιχεία από το παρελθόν σε συνδυασμό, με κομψά, μοντέρνα χαρακτηριστικά του σήμερα.