Skip to main content

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή για άλλα δύο χρόνια

Κλείνει το πρώτο... πακέτο παρεμβάσεων και ακολουθούν νέες. Πού θα έχουμε συνεργεία κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης που είχαν αρχίσει πέρσι τον Αύγουστο σε τρεις βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην περιφερειακή οδό, στην εθνική οδό προς Μουδανιά και στην εθνική οδό προς Χαλκηδόνα.

Αυτό τόνισε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Στάθης Αβραμίδης, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Οι ασφαλτοστρώσεις και εκτεταμένες συντηρήσεις, που είχαν να γίνουν πάνω από 10 χρόνια πλέον ολοκληρώνονται, όπως και οι κοπές χόρτων, οι καθαρισμοί, οι επισκευές στηθαίων και φθορών, οι ηλεκτροφωτισμοί κτλ.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μάλιστα εγκρίθηκε και η συγκρότηση επιτροπής για να γίνει η δημοπρασία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια (2018 – 2019). Το κόστος των νέων συντηρήσεων είναι έξι εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι επεμβάσεις συντήρησης θα γίνουν και πάλι στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στη Μουδανίων (μέχρι τον κυκλικό κόμβο Κασσανδρείας), στο δρόμο προς Έδεσσα(από τη Μοναστηρίου μέχρι τον κόμβο Μελισσίου στα Γιαννιτσά) και στον δρόμο προς Ιερισσό(από όρια νομού Χαλκιδικής μέχρι Παλαιοχώρι).

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Περιφέρειας θα γίνουν οι επείγουσες επεμβάσεις σε σημεία που υπάρχουν καταγεγραμμένες φθορές και όπου υπάρχουν ζητήματα επικινδυνότητας στις μετακινήσεις. Εκτός όμως από αυτά θα γίνουν και ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις και αποκατάσταση της σήμανσης.

Τα συνεργεία υπολογίζεται να πιάσουν δουλειά σε περίπου τέσσερις μήνες ενώ τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις επιλέχθηκαν με βάση το κριτήριο του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου.

Η αντιπολίτευση πάντως έκανε λόγο για καθυστερήσεις στις διαδικασίες και έθεσε ζητήματα προγραμματισμού.