Skip to main content

Έχασε από Παμπορίδη, Μιραλάς και... Ιβιτς

Άξιζε καλύτερης τύχης ο ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”... Το 3-0 αποτελεί μαγική εικόνα, αλλά και συγκερασμός τριών προσώπων. Παμπορίδης, Ιβιτς και Μιραλάς, με δύο γκολ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Πειρ
Άξιζε καλύτερης τύχης ο ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”... Το 3-0 αποτελεί μαγική εικόνα, αλλά και συγκερασμός τριών συντελεστών. Της δειλίας του Παμπορίδη να υποδείξει την εσχάτη των ποινών σε δύο περιπτώσεις, της εκτελεστικής δεινότητας του Μιραλάς, αλλά και της αψυχολόγητης -και συνάμα ερασιτεχνικής – αντίδρασης του Ιβιτς, που άφησε τον Δικέφαλο με παίκτη λιγότερο στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού.

Κι όμως... Ο ΠΑΟΚ, άριστα διαβασμένος, πειθαρχημένος και απόλυτα συγκεντρωμένος, εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, κυριάρχησε, επιδιδόμενος σε ένα αξιοζήλευτο passing game, και έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, μόλις στο 18ο λεπτό. Ο Βιεϊρίνια κέρδισε την μπάλα, ως απόρροια της ασπρόμαυρης πίεσης, σέντραρε υποδειγματικά, ο Φωτάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πάρντο απέκρουσε με αυτοθυσία, χτυπώντας, μάλιστα, το πρόσωπό του στο δοκάρι.

Ο Κρέσιτς διόρθωσε το λάθος του, επεμβαίνοντας προ του Χολέμπας, στο 24΄, όμως στο 37΄, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ένα γκολ -σαφώς- κόντρα στη ροή του αγώνα από τον δαιμονισμένο Κέβιν Μιραλάς. “Μέτρον άριστον” έλεγαν οι αρχαίοι, αλλά ο Δικέφαλος, εν προκειμένω, υπερέβη τα εσκαμμένα με το συνεχές passing game. Ο Βιτόλο υπέπεσε σε παιδαριώδες (και εγκληματικό) λάθος, κάνοντας συρτή παράλληλη πάσα, ο Ριέρα πρόλαβε τον Ζουέλα, ο Γ. Παπαδόπουλος τον Γκαρσία και ο Μιραλάς δε συγχώρεσε και άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προσπαθεί, απείλησε από μέση και μακρινή απόσταση με Ιβιτς και Γκαρσία, αλλά δεν κατόρθωσε να φέρει εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να διατηρεί το στοιχείο του pressing και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, στο διάστημα 48΄-54΄, ο Παμπορίδης είδε δις ερυθρόλευκα και έβαλε το λιθαράκι του στην τελική έκβαση. Πρωτίστως, στο 48΄, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο, ο Α. Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε χαμηλά, ενώ, παράλληλα, τον τράβηξε και με το χέρι, αλλά ο Παμπορίδης δεν... ευαισθητοποιήθηκε και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Εξι λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πέταξε την μπάλα, ο Α. Παπαδόπουλος, και πάλι, τον γκρέμισε, προτάσσοντας το χέρι του, αλλά ο Παμπορίδης θεώρησε πως δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Λίγο αργότερα, ο Κιλκισιώτης ρέφερι άφησε ατιμώρητη τη δολοφονική σκαριά του Μοντεστό στον Ιβιτς, ο θερμόαιμος Σέρβος, αμέσως μετά, “έβγαλε” τον εκνευρισμό του στον Ουρτάδο, έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, και, μοιραία, ο Παμπορίδης τον απέβαλε. Κάπου εκεί επήλθε, ουσιαστικά, η λήξη της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με παίκτη περισσότερο, βρήκε χώρους, τους εκμεταλλεύτηκε με την είσοδο του ταχύτατου Ρόμενταλ και, κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, το οποίο δε συνάδει επουδενί με την εικόνα του αγώνα, τουλάχιστον για -περίπου- μία ώρα. Μιραλάς και Ρόμενταλ, στο 72΄ και στο 87΄ αντίστοιχα, ήταν οι δράστες, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει να αντιπαρατάξει στο τελευταίο ημίωρο μονάχα ένα σουτ, με τον Μουσλίμοβιτς στο 85΄.

Σε τελική ανάλυση, χθες το βράδυ στο “Γ. Καραϊσκάκης” δε διαπράχθηκε σφαγή... Ο ΠΑΟΚ υπεβλήθη, ωστόσο, σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Στοίχισε και το παιδαριώδες λάθος του Βιτόλο, σε ένα σημείο όπου ο Δικέφαλος ήλεγχε πλήρως την αναμέτρηση, ενώ η αντιεπαγγελματική ενέργεια του Ιβιτς καταδίκασε τον Δικέφαλο. Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών και το πρόγραμμα, ως το τέλος του πρώτου γύρου, εμπνέει για κάτι τέτοιο. Με ένα ακόμη 4/4, η σημερινή άδοξη ήττα θα ξεχαστεί σύντομα.