Skip to main content

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε περαστικούς στο κέντρο της πόλης

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 18, 18 και 21 ετών λήστευαν διερχόμενους πολίτες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη συμμορίας, για περίπτωση ληστείας, τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Η περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην εξιχνίαση επτά ακόμα ληστειών, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο από την ίδια ομάδα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 18, 18 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση Νομοθεσίας «Περί Όπλων».

Οι τρεις άντρες εντοπίστηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, καθώς το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από 23χρονο ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2017, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση ληστειών κι ενεργώντας κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν σε επτά ακόμη ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών, στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα – έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.