Skip to main content

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που «ρήμαζε» τη Βόρεια Ελλάδα

Η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από ληστείες σε πόλεις, όπως και η Θεσσαλονίκη, ξεπερνά το ποσό των 130.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική ομάδα έξι Ελλήνων, πέντε άνδρες ηλικίας από 19 έως 40 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα, που διέπρατταν κλοπές σπιτιών σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν 13 διαρρήξεις οικιών στην Πτολεμαΐδα, 2 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και 3 σε Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων οικιών που διαπράχθηκαν στην Πτολεμαΐδα κατά το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017, προέκυψε ότι οι έξι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν από τα μέλη της ομάδας, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με τον ίδιο τρόπο (modus operandi), ήτοι παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή μπαλκονόπορτες - παράθυρα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ η τοποθεσία των οικιών που επέλεγαν να διαρρήξουν, ήταν σε σημεία με εύκολη διαφυγή σε περίπτωση εντοπισμού τους.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άλλες πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κατερίνης και των Ιωαννίνων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα ), ξεπερνά το ποσό των 130.000 ευρώ.

Από τις αρχές εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών-μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας , ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.