Skip to main content

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με βαρύ οπλισμό

Μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές Λάρισας, ήρθε στην επιφάνεια με την σύλληψη 7 συνολικά ατόμων που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό, ενώ αναζητούνται
Μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας, ήρθε σήμερα στην επιφάνεια με την σύλληψη 7 συνολικά ατόμων που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις και ο ένας βρίσκεται ήδη στην φυλακή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 11μελη εγκληματική οργάνωση, τα ίχνη της οποίας εντοπίστηκαν στην Υπέρεια Φαρσάλων, στην κατοχή της οποίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων: εννέα πυροβόλα όπλα, από τα οποία 4 Καλάσνικοφ, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ βάρους ενός κιλού, 10 χειροβομβίδες, 10 πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδας, 47½ κιλά ινδική κάνναβη, 1700 γραμμάρια ηρωίνη, 135 γραμμ. κοκαΐνη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για δύο 24ωρα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 10 Οκτωβρίου πραγματοποιούσαν έρευνες και εφόδους σε σπίτια, αποθήκες, στάνες και έκαναν συλλήψεις 7 ατόμων, ενώ ένας όγδοος που θεωρείται ο «εγκέφαλος» βρίσκεται στις φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά. Αναζητούνται δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η αστυνομία θεωρεί ότι οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των όπλων και των ναρκωτικών είναι το πρώτο στάδιο, που μπορεί να τους οδηγήσει και σε άλλες αποκαλύψεις, ειδικά μετά την εργαστηριακή εξέταση του οπλισμού. Η υπόθεση είναι από τις πιο σημαντικές, που έχουν απασχολήσει διαχρονικά τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Είναι ενδεικτικό ότι στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας πήρε μέρος και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Γιώργος Καμαρινόπουλος, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας ταξίαρχο Βασίλειο Χαλάτση και το διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας αστυνόμο Χρήστο Καλούσιο.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας χαρακτήρισε την υπόθεση πολύ σοβαρή, με την εγκληματική οργάνωση, στην οποία εμπλέκονται 8 άνδρες και 3 γυναίκες, να διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με βάση την Υπέρεια . Έδωσε δε βαρύτητα στην αποκέντρωση της βαριάς εγκληματικότητας, που παρατηρείται.

Όμως, σημείωσε, η αστυνομία ήδη αναπροσαρμόζει τη δράση της, με ισχυρές ομάδες αστυνόμευσης και στην ύπαιθρο, με στόχο αρχικά την πρόληψη, αλλά και την καταστολή του εγκλήματος.