Skip to main content

Εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης μεταναστών στα Διαβατά

Σύμφωνα με το πλάνο, οι μετανάστες θα διέρχονταν στη χώρα μας από την Τουρκία μέσω του Έβρου και έπειτα θα μεταφέρονταν στη Θεσσαλονίκη.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών σήμερα το πρωί στην περιοχή των Διαβατών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στο πλαίσιο επιχείρησης έναν 36χρονο Αφγανό, φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης, καθώς και έναν 37χρονο Ιρακινό και μία 47χρονη Βουλγάρα.

Η σπείρα είχε οργανώσει την παράνομη μεταφορά και είσοδο στην χώρα μεταναστών που βρίσκονταν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μετανάστες θα διέρχονταν στην Ελλάδα μέσω Έβρου και έπειτα θα μεταφέρονταν στη Θεσσαλονίκη και πιθανώς στην Αθήνα.

Οι μετανάστες, συγκεκριμένα τρεις Ιρανοί και οκτώ Αφγανοί μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν από τις αρχές στον Διδυμότειχο.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Παράνομης μεταφοράς μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα» και «Πλαστογραφίας».